ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Коби към Гасол след трансфера му в Лейкърс: Развълнуван си, чудесно, сега нека спечелим титла

Коби към Гасол след трансфера му в Лейкърс: Развълнуван си, чудесно, сега нека спечелим титла

Испанският център Пау Гасол успя да вдигне трофея "Лари О'Брайън" два пъти над главата си с екипа на Лос Анджелис Лейкърс през 2009 г. и 2010 г. Свикнал да губи още в първия кръг на плейофите с отбора на Мемфис преди да попадне в Лос Анджелис, Гасол и мисленето му се променили след досега му до величието, наречено Коби Брайънт. Испанецът споделя какво се е случило след първата му среща с Коби пред ESPN.

"Беше много рано, след като преминах медицинските прегледи в Лос Анджелис се присъединих към тима във Вашингтон. Отборът гостуваше, имаше мач на следващия ден, но аз нямаше да играя. Нямах възможността да проведа тренировки или да правя нещо. Коби ми пишеше от момента, в който бях разменен, до пристигането ми във Вашингтон. Искаше да се отбие в стаята ми и да поговори с мен, да ме посрещне в отбора.

Казах му - "Добре, но ще е късно, около 1:30 през нощта, така че не е нужно, можем да изчакаме до утре, ако искаш". Той ми отговори, че все пак ще дойде. И така той дойде. Очевидно бях щастливо изненадан, каза ми, че е много щастлив, че съм тук - "Много си развълнуван, това е чудесно, но сега нека спечелим титла".

И така, от самото начало той наистина даде да се разбере какъв е той и за какво ниво става дума, за какво ниво на мислене трябваше да бъда аз. Приключи всяка мисъл за загуба в плейофите. Тук играем за титла. И това беше наистина страхотно, уникално и невероятно от негова страна, показа какъв тип лидер е той", сподели Гасол.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти