Австралийското ръгби първенство обмисля щуро решение за игра по време на пандемия

Австралийското ръгби първенство обмисля щуро решение за игра по време на пандемия
Австралийското първенство по ръгби може да бъде подновено, като организаторите обмислят да превърнат играчите в копие на героя на Даниел Дефо - Робинзон Крузо. Естествено, в доста по-луксозни условия.

Според медии в страната, местната федерация не се е отказала от идеята първенството да продължи и да бъде определен шампион, въпреки че в страната има повече от 5600 регистрирани случаи на коронавирус. 
За целта се обмисля вариант играчите, които са около 500, да бъдат отделени на остров, в близост до континента. Те ще могат да живеят там, а за мачове и тренировки ще бъдат транспортирани до градовете. По този начин ще се намали вероятността те да бъдат заразени.

От местната федерация дори са избрали остров - парче земя в Тихия океан в близост до Бризбейн, на което има няколко луксозни хотела. 

Самите играчи от 16-те отбора в националната ръгби лига заявиха, че имат желание първенството да продължи, въпреки пандемията. След среща между техни представители и тези на тимовете, стана ясно, че те ще получат пълните си заплати за април и май, но, ако не бъде доиграно първенството, не е ясно дали клубовете ще имат средства за възнагражденията им през следващите месеци.
Президентът на асоциацията на ръгби играчите в Австралия Клинт Нютън заяви, че все още вариантът с изолация на остров не е обсъждан с играчите. Всички страни обаче поставят на първо място безопасността на ръгбистите и техните семейства.

Обсъжда се и идеята останалите мачове от първенството да се играят само в няколко града.

btvnovinite.com
Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти