Всички китайски национали са с отрицателни проби за COVID-19

Всички китайски национали са с отрицателни проби за COVID-19

Футболистите от китайския национален отбор по футбол за мъже завършиха 14-дневния карантинен период и са се прибрали по клубовете си, след като миналия месец се прибраха от лагер в Дубай.

Агенция Синхуа съобщава, че играчите са били изолирани за две седмици, след което всички играчи са преминали тест за наличието на вируса COVID-19, а проверките са отрицателни. Отборът от 25 човека беше в изолация в хотел в Саня от 23-и март, когато се прибра от арабското кралство. От днес те са свободни да се приберат в клубовете си.

"Всички играчи от нашия отбор се тестваха, след като пристигнаха от Дубай в Саня и резултатите са негативни. В неделя направихме отново тестове за коронавирус и те отново са отрицателни, се казва в съобщение на щаба на отбора.

През януари Китай взе решение да отложи началото на първенството, а също така и забрани на чужденците да се прибират. Първоначално идеята беше Суперлигата да стартира на 18-и април, но отново беше отложено това намерение. Някои местни клубни отбори, които нямат чужденци, подновиха тренировки при закрити врати, съобщава още Синхуа.

Отборът на Гиджу Хънфън, където е българският треньор Здравко Здравков, продължава подготовката си без легионерите. Началото на китайското първенство по програма беше за 22-и февруари.

Още от Футбол свят

Виж всички