Костадинов: Всеки спортист иска първенството да бъде доиграно

Костадинов: Всеки спортист иска първенството да бъде доиграно
Молят Жоро Костадинов и съотборниците му намаляват заплатите си с 30%
Молят Жоро Костадинов и съотборниците му намаляват заплатите си с 30%

Българският национал Георги Костадинов е основен играч на руския Арсенал (Тула). В момента той се подготвя индивидуално, след като първенството на Русия беше спряно за неопределено време.

Ето какво сподели той пред "Хоризонт": "Всички в Русия подхождат с разбиране. Ситуацията не е по-различна от тази в останалия свят. Раздадени са ни индивидуални програми и всеки тренира. Може би сега заради голямата пауза ще се наложи почивка и после да започнем отново подготовка. За момента не се планира да се връщам в България. В Тула няма паника. Всеки има доверие на местното управление. Местните вярват, че този проблем с коронавируса ще отмине скоро. Повечето чуждестранни футболисти са си по отборите. А и е трудно сега да се влезе или излезе от Русия заради отменените самолетни полети.

Всеки спортист иска първенството да бъде доиграно. Така най-честно ще стане ясно кой ще е шампион и кой ще изпадне. Сега Арсенал е седми в класирането. На две точки сме от място в турнира Лига Европа. До края на сезона има още осем кръга и силно вярвам, че отново ще се класираме за участие в Лига Европа", сподели Георги Костадинов.

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти