Молят Жоро Костадинов и съотборниците му намаляват заплатите си с 30%

Молят Жоро Костадинов и съотборниците му намаляват заплатите си с 30%

Президентът на Арсенал Тула Гурам Аджоев заяви, че е възложил на подчинените си да преговарят с футболистите за намаляване на заплатите по време на карантина поради пандемията от коронавирус. Българският национал Георги Костадинов и съотборниците ще трябва да се откажат от 30% от възнагражденията си, за да помогнат на другите служители.

"Всички трябва да спестят пари сега, защото всичко е много сложно. Вече дадох заповед на генералните и спортните директори да обсъдят с играчите намаляване на заплатата до 30 процента, докато не играем. Ще бъде погрешно да се намалят всички със същия процент, защото някой има по-висока заплата, някой по-ниска.

Всички играчи трябва да участват в подкрепата на клуба. Намаляваме заради всички служители на Арсенал, защото ще използваме спестените пари, за да продължим да изплащаме заплати на нашите служители.

Остават няколко месеца до края на сезона и мисля, че всички играчи разбират трудната ситуация и, надявам се, ще ги срещнем. Ние се съгласихме с чужденците, когато валутата скочи, и всички те дадоха зелена светлина за фиксиране на валутния курс. В настоящата ситуация клубовете с по-високи заплати страдат повече. Барселона веднага предприе такива мерки", заяви Гурам Аджоев.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти