В Слуцк се усетиха и бързат да се възползват от споходилата ги популярност

В Слуцк се усетиха и бързат да се възползват от споходилата ги популярност

Беларуският футболен клуб Слуцк започна да събира средства чрез краудфандинг, според официалния уебсайт. В настоящата ситуация шефовете решиха да търсят финансиране от фенове от цял свят.

"От днес всеки от вас ще може да допринесе за развитието на футбола в Слуцк. Ръководството на клуба в никакъв случай не се освобождава от задължението да търси и привлича спонсори и продължава активно да се занимава с този въпрос.Всяка седмица ще отчитаме напредъка на краудфандинга и ще даваме имената на онези, които ни помогнаха. За съжаление, поради пандемията на коронавирус, не можем да изпратим подаръци по целия свят. С развитието на пандемията списъкът на страните ще се разширява. Администрацията на клуба ще изпраща артикули със сигурност, когато се появи такава възможност", се казва в изявлението.

Защо един клуб от Беларус придоби световна известност и вече има фенове дори в Австралия?
Защо един клуб от Беларус придоби световна известност и вече има фенове дори в Австралия?

Клубът обещава да изпрати на всеки фен, който ще направи дарение в размер на 10 евро, подарък от наличните артикули (от картичка с автограф до сувенирна тениска с подписите на футболистите), в зависимост от сумата.

Естествено, ходът на клубното ръководство е свързан с неочакваната популярност, която доби Слуцк в световен мащаб заради името си.

*Краудфандинг е новосъздаден начин за набавяне на средства от много хора, които се подканват да осигурят малки суми

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти