Гледай на живо

Берое с драматичен обрат срещу Пирин: Отзивите след 2:3 в Благоевград

Дончич ще има нов селекционер начело на Словения

Дончич ще има нов селекционер начело на Словения

Президентът на Словенската баскетболна федерация Матей Ерявеч потвърди в интервю пред "Dnevnik", че Радо Трифунович вече не е селекционер на националния отбор. Той зае поста през 2017-а след напускането на Игор Кокошков, на когото бе асистент и двамата бяха начело на Словения по време на триумфа им на Евробаскет 2017.

Ерявеч отбеляза още, че Трифунович ще остане като част от отбора, но ще заеме друга роля. Основният кандидат за позицията селекционер е старши треньорът на ЦСКА (Москва) Димитрис Итудис.

Въпреки че и двете страни са заинтересовани да си сътрудничат, все още няма нищо официално. Това може да бъде така докато баскетболният свят не се възстанови от пандемията от коронавирус, тъй като все още няма известни графици за клубните и националните отбори.

"В момента официална сделка не може да бъде направена, защото нито ние, нито Итудис знаем как вървят нещата. Ежедневно сме в контакт, но в момента баскетболните теми не са на преден план, важно е как са семействата ни и така нататък. Съгласихме се да говорим за баскетбол веднага щом бъде установена някаква стабилност - графици на клубните и националните отбори", заяви Еравец.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти