НХЛ увеличи периода на самоизолация на играчите, намалява заплатите на част от служителите си

НХЛ увеличи периода на самоизолация на играчите, намалява заплатите на част от служителите си

Националната хокейна лига (НХЛ) на САЩ и Канада препоръча на състезателите да увеличат с още 10 дни периода си на самоизолация до 6 април, съобщи Асошиейтед Прес. Мярката все още е неофициална, но ще влезе в сила преди изтичането на първоначално обявения срок за затваряне на всички спортни съоръжения, който бе 27 март. Решението ще забави допълнително подновяването на редовния сезон, който бе съвсем близо до приключването си, преди първенството да бъде спряно заради заразата от COVID-19.

През последните два дни комисионерът на НХЛ Гари Бетман проведе серия от срещи с ръководителите на отборите, на които са били обсъждани варианти за излизане от ситуацията.

Заради прекъсването на сезона, което стана факт на 12 март, Националната хокейна лига ще въведе и още една мярка, насочена към спестяването на пари. Работещите в организацията, които получават над 75 000 долара годишно, ще бъдат с орязани с 25 процента възнаграждения от 1 април. Мярката няма да засегне играчите, нито останалите представители на отборите.

Още от Зимни спортове

Виж всички