Гледай на живо

Евро 2020: Полша - Словакия 0:0

Ивайло Иванов пред Sportal.bg: Който има желание, ще продължи по пътя и ще следва мечтите си

Ивайло Иванов пред Sportal.bg: Който има желание, ще продължи по пътя и ще следва мечтите си

Вчера Международният олимпийски комитет взе решение да отложи Олимпийските игри в Токио с една година заради пандемията с коронавирус. Sportal.bg потърси част от родните спортисти, за да изкажат мнението си около безпрецедентното решение. Сред тези, които се съгласиха да говорят, беше най-добрият български джудист в категория до 81 килограма Ивайло Иванов. Ето какво сподели той в интервю за Sportal.bg:

- Ивайло, правилно ли беше решението да отложат Олимпиадата с една година с оглед здравето на спортистите?
- В крайна сметка, най-важно е здравето на всеки човек, защото  не само здравето на спортистите е застрашено, а и на техните близки и семейства. Доста състезатели като мен имат семейства, деца и колкото и да се говори, че не е опасно за нас младите и децата, винаги има риск. Ситуацията е трудна, предстои ни доста време в изолация и, ако след това отминат нещата, може би още месец до Олимпиадата. За момента не е разрешено да се тренира никъде, моят спорт е специфичен и не мога да тренирам без партньори. За момента няма състезания и така нататък. Явно така е било писано и така е трябвало да стане. Който има желание, ще продължи по пътя и ще следва мечтите си!

25 "Пътят към Токио" с Ивайло Иванов

 

- До каква степен това отлагане ще се отрази на подготовката и плановете ти?
- Все още не съм имал време да помисля наистина по какъв начин ще се отразят тези събития, но планове се правят и променят. Да, жалко е 4 години концентрирана подготовка, за да сме в топформа, оставаха 4 месеца, но това е положението, не всичко зависи от нас.

- Смяташ ли, че така се увеличава шансът повече български спортисти да извоюват квоти за Игрите?
- Да, със сигурност се увеличават шансовете за повече квоти, защото има доста хора, на които не им достига малко за класиране. Една година е доста време и мисля, че ще успеят да израстнат и да успеят да си завоюват място в ранглистата.

25 "Пътят към Токио" с Ивайло Иванов

 

- Как се справяш с тренировките в извънредното положение?
- Не се тренира лесно без съоръжения и партньори, но ще гледам да държа форма и ниво, доколкото мога. И когато свърши всичко това, отново да стартираме професионално.

- Какво е посланието ти към българите в тази трудна ситуация за цялото човечество?
- Искам да кажа на всички на първо място да се пазят, да спазват ограниченията, за да успеем максимално бързо да се измъкнем от ситуацията. Нека се подкрепят един друг и да си помагат, когато имат нужда. И последното, което им пожелавам, е да бъдат живи и здрави, в крайна сметка това е най-важно!

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти