Хлеб: Сега целият свят гледа Беларус, може би Меси и Кристиано трябва да дойдат тук, за да играят

Хлеб: Сега целият свят гледа Беларус, може би Меси и Кристиано трябва да дойдат тук, за да играят
Съдия даде пет дузпи в един мач в Беларус, четири от тях бяха за домакините (видео)
Съдия даде пет дузпи в един мач в Беларус, четири от тях бяха за домакините (видео)

Бившият футболист на Барселона и Арсенал Александър Хлеб направи много интересен разказ за ситуацията в неговата родина. В момента Висшата лига на Беларус е единственото футболно първенство в Европа, което не само не е прекратено, но се играе и пред публика. Новият сезон започна в четвъртък - два дни, след като УЕФА реши да отложи Евро 2020 с една година заради пандемията от COVID-19. Според Хлеб обаче твърди, че никой в Беларус не се вълнува от опасността. 

"Целият свят сега гледа първенството в Беларус. Всеки трябва да включи телевизора си и да гледа нас. Когато НХЛ прекрати сезона, много хокеисти отидоха в Русия, за да играят. Може би Лионел Меси и Кристиано Роналдо могат да дойдат в Беларус, за да продължат да играят. Това е единственото място в Европа, където можеш да играеш футбол. Тогава хората в Беларус ще бъдат щастливи. 

Коронавирусът спря Шампионската лига и Лига Европа. Това е добре, защото трябва разпространението му да бъде ограничено. УЕФА взе правилните решения. Но в Беларус сякаш никой не го интересува. Невероятно е. Може би след една или две седмици ще спрем първенството и тук. Може би просто нашият президент изчаква да види какво ще се случи. Всички тук знаем какво се случва в Италия и Испания. Нещата не изглеждат добре. Но администрацията на президента на нашата страна смята, че ситуацията не е толкова екстремна, колкото се представя в новините. Много млади хора и студенти мислят същото. Аз си стоя вкъщи с моето семейство, но когато изляза навън, улиците и ресторантите са пълни с хора. Мен ме е грижа за моето здраве и здравето на семейството ми, затова ограничавам контактите до минимум. Но е трудно да обясниш това в нашата страна. Всички първенства бяха спрени, но ние не мислим, че има някакъв проблем. Защо? Нямам никаква представа", разказва Хлеб. 


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички