Гледай на живо

Очаквайте в 11:00: Кой срещу кого в първия кръг на efbet Лига - жребий за новото първенство

Туука Раск мисли за отказване от хокея

Туука Раск мисли за отказване от хокея

Вратарят на Бостън Брюинс Туука Раск заяви, че има голяма вероятност да прекрати състезателната си кариера след края на сезон 2020/21 в Националната хокейна лига. Тогава изтича и настоящият контракт на 33-годишния финландски страж с "мечоците". "Имам още една година от договора, но не съм сигурен, че ще играя и след това. Ще видим, може да се случи всичко", коментира Раск пред "Бостън Глоуб".

Раск е рекордьор по спечелени мачове в историята на Бостън Брюинс с 291 в общо 536 срещи. Той има и 50 "сухи мрежи". Вратарят увери, че няма никакви планове да завръща да играе в родната Финландия след края на кариерата си в НХЛ, тъй като той и жена ми Ясмина се чувстват отлично в Бостън, а през април очакват и третото си дете.

"Ако спра, ще си остана у дома. Трудно е да се пътува с две деца, а сега сме с почти три. Ако бях сам, бих се върнал, но в такава ситуация е невъзможно", коментира Раск, който от началото на сезона допуска по едва 2,12 гола средно на двубой - най-ниската стойност от всички вратари в лигата с поне 30 изиграни мача. През 2013 година Туука Раск подписа с Бостън Брюинс договор за 8 година на обща стойност 56 милиона долара.

Още от Зимни спортове

Виж всички