Гледай на живо

ЕВРО 2020: Италия - Уелс

Отмениха легендарната гребна регата Оксфорд - Кеймбридж

Отмениха легендарната гребна регата Оксфорд - Кеймбридж

Легендарната гребна регата между осморките на университетите на Оксфорд и Кеймбридж бе отменена.

“В резултат на настоящата ситуация с COVID-19, гребна регата между осморките на университетите на Оксфорд и Кеймбридж на 29 март е отменена. Това решение се основава изцяло на нашата грижа за благосъстоянието на нашите екипажи, нашите зрители, служители и доброволци”, се казва в официалното изявление на организаторите на The Oxford and Cambridge Boat Race.

„Предвид безпрецедентната ситуация, с която страната ни и всеки от нас като индивиди се сблъсква, общественото благо далеч надвишава всички други съображения. Отмяната на регатата Оксфорд - Кеймбридж очевидно е правилното решение, но не е без тъжна последица. Нашите мисли са много за спортистите, които са работили толкова усилено и са направили огромни жертви, за да представляват своя университет и сега не са в състояние да го направят”, заяви председателят на гребната регата Робърт Гилеспи.

“Отказът не е лесно решение и ние осъзнаваме, че тази новина несъмнено ще разочарова всички, които очакват с нетърпение състезанието всяка година - независимо дали гледат на брега на река Темза, по телевизията или онлайн.

Бихме искали да благодарим на нашите партньори, фенове, местния бизнес и общността за тяхната постоянна подкрепа”, се казва още в официалното съобщение.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти