МЛБ отложи първенството с "поне две седмици"

МЛБ отложи първенството с "поне две седмици"

Мейджър лийг бейзбол (МЛБ) обяви отлагане на началото на сезон 2020 с "поне две седмици" заради пандемията от коронавирус. Първенството във Висшата лига на САЩ и Канада трябваше да се открие на 26 март с мачове между всички 30 отбора, но това няма да се случи.

Освен това с незабавен ефект се спират и отменяват всички двубои от пролетните тренировки във Флорида и Аризона. Също така насрочените за този месец квалификации за Световната бейзболна класика '21 в Тусон (13-25 март) и за олимпийския бейзболен турнир в Токио '20 в Сърпрайз и Темпе (22-26 март) се отлагат за неопределено време.

"Тези действия се предприемат в интерес на сигурността и здравето на нашите играчи, клубове и милиони верни фенове – написа в официално изявление комисионерът на лигата Роб Манфред. – МЛБ ще продължи да наблюдава развитието на ситуацията. Заедно с клубовете ще подготвим възможни планове по отношение на програмата на сезон 2020. Ще съобщим взетите решения възможно най-бързо и ще бъдем гъвкави с надеждата за скорошно възобновяване на нормалната работа на всички."

В Мейджър лийг не е имало отлагане на началото на първенството от 1995 г., когато сезонът е съкратен от 162 на 144 мача след продължилата седем месеца и половина стачка на играчите, отменила и Световните серии '94. Тогава денят на откриването е изместен от 2 април на 26 април.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти