А-Род към Астрос: Заслужавате всичко, което ви предстои

А-Род към Астрос: Заслужавате всичко, което ви предстои

Бейзболната легенда Алекс Родригес отправи остра критика към Хюстън Астрос заради поведението на клуба след избухването на скандала с откраднати сигнали от страна на тима през сезон 2017 г. в МЛБ. "Астронавтите" бяха разкрити като участници в безпрецедентна измама на път към единствената им шампионска титла преди три години, което породи повсеместно негативно настроение срещу играчите на отбора.

Самите те обаче изказаха половинчати извинения и обявиха, че сега най-важното за тях е да се концентрират върху подготовката си за новото първенство. Лигата пък наложи наказания само на клуба и част от ръководството, но не санкционира нито един от замесените бейзболисти персонално. Това предизвика вълна от недоволство, а А-Род стана поредният наблюдател с критично мнение по въпроса.

"Мисля, че основното нещо, което наистина дразни феновете, че някой е мамил и е спечелил шампионата. А няма наказание и няма разкаяние. Последното е най-лошото, защото хората искат да видят разкаяние. Те искат истинско, искрено извинение, а все още не са получили такова", заяви 44-годишният Родригес по време на коментара си на мача от пролетните тренировки между Ню Йорк Янкис и Бостън Ред Сокс (9:1) миналата нощ.

Бившият трети бейзмен на "янките" припомни собственото си поведение след получената дисквалификация за целия сезон 2014 заради нарушаване на антидопинговите правила.

"Говоря като човек, който е направил толкова много грешки, колкото всеки друг на голямата сцена. Аз изтърпях най-дългото наказание в историята на Мейджър лийг бейзбол. То ми коства повече от $35 млн. И знаете ли какво? Аз го заслужавах. Но аз реагирах, бях длъжен, след като толкова дълго време се държах като палячо. Поднесох своите най-искрени извинения и после млъкнах. Исках следващият ми ход да е разкайващ, но също така исках да изляза и да играя добър бейзбол, за да променя имиджа си. А начинът, по който се променяте, трябва да внушава отговорност. Затова сега Хюстън заслужи всички тези негативни приказки. Заслужавате всичко, което ви предстои. Включително уцелени батери с топката или негативни медийни публикации. Вие се лишихте от способността да се защитавате."

След наложеното му наказание в края на 2013 г. Алекс Родригес разпространи собственоръчно написано извинение към бейзболните фенове. В него той пое "пълна отговорност" за своите действия и обеща, когато изтърпи санкцията си, "да поиграе още малко бейзбол".

Така и стана. През 2015 г. А-Род се завърна в състава на Янкис и батира .250/.356/.486 с 33 хоумръна в 620 заставания на хоума. След края на кариерата си в МЛБ през 2016 г. Родригес започна работа като ТВ коментатор и анализатор.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти