Хюстън освиркан, Алтуве уцелен с топката. Треньорът: Нищо страшно

Хюстън освиркан, Алтуве уцелен с топката. Треньорът: Нищо страшно

Хюстън Астрос много бързо разбра какво очаква отбора през новия сезон в МЛБ. Още в първото гостуване от пролетните тренировки разобличените в измама шампиони от 2017 г. бяха бурно освиркани от феновете на противника – в случая Детройт Тайгърс.

Късно снощи "астронавтите" пристигнаха в Лейкланд, щата Флорида, за спаринг срещу "тигрите" и бяха посрещнати от близо 5000 зрители на ст. "Джоукър Марчант" с обидни скандирания. Най-много от негативните емоции обра звездата на тима Хосе Алтуве, по чийто адрес се чуваха мощни възгласи "Измамник! Измамник!".

Венецуелският втори бейзмен беше обсипан с шумни дюдюкания при представянето си и получи продължителни аплодисменти, когато пое страйкаут при батирането си в 1-вия ининг. За капак в 5-ия Алтуве беше уцелен с топката в крака и веднага беше заменен от пинч-рънер на първа база.

Мениджърът на Астрос Дъсти Бейкър побърза да омаловажи случилото се въпреки нескритите закани, че през целия предстоящ сезон играчите му ще бъдат нарочно целени от противниковите питчери като възмездие за осъществената кражба на сигнали преди 3 години.

"Той беше уцелен в ходилото. Това не значи нищо, нали ме разбирате? Не беше умишлено", прецени новият треньор на Хюстън, наследил уволнения заради скандала Ей Джей Хинч.

Самият Алтуве пък неглижира враждебната атмосфера на стадиона с думите: "Просто чухме много шум, това е. Бяхме фокусирани да играем бейзбол. Знаем, че трябва да излизаме на полето и да се подготвим за наближаващия сезон. В момента мислим само за това."

Хюстън спечели мача срещу Детройт с 11:1, а Алтуве записа RBI с двоен хит в 3-тия ининг. С по 4 RBI изпъкнаха талантите Джейк Адамс (24 г.) и Кори Джълкс (23 г.) – първият изчака разходка при пълни бази в 7-ия и добави троен хоумрън в 8-ия, а вторият удари голям шлем в 7-ия.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти