Харпър няма страх от коронавирус: Живея си живота

Харпър няма страх от коронавирус: Живея си живота

Притесненията от ширещата се зараза с коронавирус принуди много от професионалните спортни лиги в САЩ да въведат извънредни мерки. Най-пресният ход беше забраняването на достъпа на представители на медиите до съблекалните на отборите в Мейджър лийг бейзбол.

Някои от журналистите, а и от самите играчи обаче изразиха разочарование от ограничените контакти, заявявайки, че не споделят тревогата на лигата. Сред най-изявените критици беше суперзвездата на Филаделфия Филис Брайс Харпър, който заяви, че не е готов, нито има желание да променя навиците си.

"Аз живея, човече – заяви аутфилдерът пред репортер на NBC, все пак спазвайки препоръката да стои на метър и половина от събеседника си. – Не се тревожа за болести и вируси. Живея си живота. Правя всичко по същия начин. Ръкувам се с хората. Давам "пет". Здрав съм. На 27 съм. Хората, които са засегнати, са доста по-възрастни. Може би някои са по-млади. Но аз просто си живея живота."

Във вторник градските власти на Филаделфия препоръчаха на хората да не посещават събития, където се очакват повече от 5000 души. Това може да окаже сериозно влияние на тима на Филис, чието първо домакинство на 43-хилядния ст. "Ситизънс Банк Парк" от новия сезон в МЛБ е насрочено за 2 април.

Засега Мейджър лийг не планира отлагане на старта на първенството и то трябва да започне на 26 март. Въпреки бързото разпространение на COVID-19 в Съединените щати бейзболът все още не е решил и дали мачовете ще се играят при закрити врата.

"Не мога да се изкажа за това – коментира Харпър. – Това е решение на Мейджър лийг бейзбол. Ако смятат, че феновете трябва да са тук, или пък ако смятат, че не бива да е така, това го решават от лигата. Като играч аз не мога да взема такова решение. Ако запалянковците искат да дойдат да ни гледат, ние ще уважим това. Ние искаме това. Ако не искат да дойдат, защото искат да предпазят семействата си, също ще ги разбера."

Последвайте канала ни в

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти