Талант на НЙ Янкис е първият бейзболист с COVID-19

Талант на НЙ Янкис е първият бейзболист с COVID-19

Играч от системата на Ню Йорк Янкис е дал положителна проба за COVID-19, което го превърна в първия известен случай за заразен с коронавирус спортист в професионалния бейзбол в САЩ. Името на заболелия не се разкрива, само се уточнява, че той не е бил нито ден в базата на "янките" в Тампа, Флорида, по време на пролетните тренировки в МЛБ, които бяха прекратени миналата седмица. Той е поставен под карантина в петък.

"В петък сутринта наш играч от Майнър лийг е усетил симптоми за първи път – разказа генералният мениджър на НЙ Янкис Брайън Кешман. – Когато се събудил, имал температура и чувствал отпадналост. Обадил се е по телефона на медицинския екип, не е излизал навън. Предната вечер също си е бил у дома, поръчал си е пица за вкъщи."

В неделя сутринта клубният директор по развитието на играчите Кевин Рийс разпратил sms-и на всички състезатели от системата на Янкис в Майнър лийг, с които ги уведомил за положителния тест. Съобщението гласяло, че заразеният им съотборник се възстановява добре и че са взети всички необходими мерки за ограничаване на заразата. На всички е препоръчано да не напускат хотелските си стаи през следващите две седмици.

Според все още непотвърдена официално информация бейзболистът с коронавирус е 17-годишният кубински питчер Дени Ларондо. Тийнейджърът е сред 30-те топталанти на своето поколение.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти