Втори заразен сред младежите на "янките"

Втори заразен сред младежите на "янките"

Втори бейзболист от системата на Ню Йорк Янкис в Майнър лийг е заразен с коронавирус. От ръководството на клуба съобщиха, че докато бил в самоизолация в тренировъчния комплекс във Флорида, играчът почувствал отпадналост и повишена температура и веднага съобщил по телефона на медицинския екип. Направен му е тест, който е дал положителен резултат за COVID-19.

"Мисля, че всеки от нас рано или късно ще разбере, че някой, когото познава лично, може да има вирус. Трябва да сме подготвени за това", коментира генералният мениджър на "янките" Брайън Кешман.

Към днешна дата и двата случая на коронавирус, свързани с МЛБ, са в организацията на НЙ Янкис. В понеделник беше съобщено, че друг талант от младежките тимове на нюйоркчани е диагностициран със заболяването, като името му също не беше разкрито. Според неофициална информация тогава ставаше дума за кубинския питчер Дени Ларондо (17 г.).

В резултат на първата положителна проба за COVID-19 здравният департамент на Окръг Хилсбъро препоръча всички играчи на "янките" от Майнър лийг, заедно с някои треньори, да останат под доброволна карантина в апартаментите или хотелските си стаи в Тампа до 25 март. Отборът осигурява храна по домовете за своите възпитаници и служители.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти