Гледай на живо

Евро 2020: Белгия - Русия 2:0 /почивка/

Раева: Не съм доволна от Катрин и Невяна, Световна купа в София ще има, дори и без публика

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева изрази мнението си от проведеното контролно състезание на националния отбор индивидуално днес в залата на “Раковски”.

“Независимо от събитията, които се случват и отпадат състезания, нашите момичета трябва да са пределно мобилизирани. Не могат да се отпускат. Съчетанията ни са изключително трудни, конкурентоспособни за златен медал, но за да се достигне до този златен медал, трябва да се работи изключително много и да се промени начинът на тренировка. Не може толкова сложни съчетания да не се работят по толкова сложен начин. Според мен трябва да се увеличат тренировките, натоварванията, интензивността и да се промени нещо в работата.

60 Художествена гимнастика - контролно

Единственият състезател, от който съм доволна днес, е Татяна Воложанина - тя игра най-сериозно и отговорно от всички. Доволна съм и от Вая Драганова, която рязко смени стила на съчетанията и тяхната трудност. Имайки предивд нейната възраст и все още неопитност, съм доволна от нейните съчетания, въпреки де допусна грешки.

60 Художествена гимнастика - контролно
Доволна съм и от Лъчезара - моята препоръка е съчетанията да се усложният. Катрин и Невяна показаха изключително груби грешки, които на този етап не може да се допускат. Трябва много сериозно да анализираме и да променим нещо в тренировките”, заяви Раева.
Тя говори и за Световната купа в София, която по план трябва да се проведе между 10 и 12 април: “Световната купа в София ще се проведе - все още нямаме сигурност дали ще бъде с публика или без. При всички случаи ще проведем Световната купа, защото знаете, че и четирите Световни купи са квалификация за Олимпийските игри и това е изключително важно за отбори и състезателки, които още не са се класирали.”
Цялото интервю с Илиана Раева може да намерите във видеото!

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти