Треньорът на Фиорентина: Намерихме своите идентичност и самоувереност

Треньорът на Фиорентина - Рафаеле Паладино, говори след разгромната победа на “виолетовите” с 5:1 срещу тима на Рома в срещата от 9-ия кръг на италианската Серия “А”. Специалистът акцентира в изказването си промяната в тактиката, която е направил и очевидно е дала нужните резултати.

“Опитах два месеца да работя върху конкретна тактика, но накрая разбрах, че тези момчета имат нужда от нещо различно. Когато променихме системата и с нея някои тактически принципи, забелязах, че отборът се чувства по-комфортно. Намерихме своите идентичност и самоувереност, но това е благодарение на играчите. Всичко, което направих беше да ги да ги поставя в състояние, в което могат да дадат най-доброто от себе си”, каза Паладино.

Фиорентина се подигра с Рома и кацна в четворката

Победата изстреля флорентинците на четвъртото място в класирането, което което логично постави на дневен ред въпроса докъде стигат силите на отбора. Паладионо обаче бе пестелив в това отношение и загатна, че по-скоро момчетата му ще играят мач за мач.

“Питайте целия клуб - единственият ми фокус е за следващия мач срещу Дженоа. Трябва да остане смирени и да продължим да се движим по вълната на ентусиазма. Мога да се доверя на всички, не е лесно за един отбор да се промени толкова много и да продължава да държи тази идентичност. Те са страхотни професионалисти и страхотни хора”, добави наставникът на “виолетовите”.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти