Голямото дерби на Дания с по-малко фенове

Мачовете от датската Суперлиген между Брьондби и ФК Копенхаген ще се играят без гостуваща публика, съобщават от местната футболна федерация. Дербито между двата тима, завършило при нулево равенство на 26-и октомври (събота), беше белязано от множество инциденти, предизвикани от агитките, което налага крутите мерки.

Периодът за тази санкции не е уточнен все още, но се предполага, че отсъствието на гостуващи фенове в двубоите между Брьондби и Копенхаген ще продължи поне в следващите между два и три сезона.

Хулигани, облечени в черно и с тъмни маски на лицата, навлязоха на терена по време на двубоя между Брьондби и Копенхаген, хвърляйки факли и пластмасови седалки точно преди началото на мача. Началото на дербито беше дадено с повече от 15-минутно закъснение.

В часовете преди футболната среща вчера влаковете, превозващи гостуващите привърженици на Копенхаген, бяха замеряни с камъни.

"Решихме, че повече няма да има привърженици на отбора гост в тези дербита. Няма краен срок за това наказание. Необходимо е обикновените фенове да бъдат защитени. Те трябва да се наслаждават на играта на стадиона. Сигурността на публиката е на първо място и ние трябваше да реагираме", заявиха от футболната централа на Дания в неделя.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти