Акоста: В началото беше трудно да загрея гумите

След четирите поредни падания, които Педро Акоста направи в последните състезания и псринтове, испанецът се върна на подиума в кралския клас по време на Гран При на Тайланд.

Баная спечели Гран При на Тайланд, a Мартин изпълни целта си с второто място

Пилотът на Tech3 ГасГас запази хладнокръвие в първото си състезание на мокро в MotoGP и завърши трети, въпреки дребните неточности, които допусна в самото начало. След финала той обясни, че най-голямата му неточност се е дължала на липсата на температура в неговите спирачки и гуми.

„Е, беше трудно, защото в сравнение със загрявката ми беше трудно да загрея гумите. Вярно е, че сега имаше повече вода върху пистата и аз имах проблеми. Освен това в началото излязох от пистата в третия завой, защото спирачките бяха студени. Но както и да е, трябва да сме доволни.„Аз искам просто да благодаря на целия отбор, те вършат страхотна работа, на всички хора в Матигхофен. Всеки път, когато пробваме нещо, ние се подобряваме. На целия тестов отбор – Пол (Еспаргаро), Дани (Педроса) и всички инженери. Също така и на хората вкъщи, които ми позволяват да тествам на тяхната писта, треньора ми. Мисля, че вършим добра работа, за да постигнем това, което искаме“, каза Акоста.

Снимки: Red Bull Content Pool

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти