Статистиката е красноречива - Мбапе ще иска по-бързо да забрави първото си Ел Класико

Звездата на Реал Мадрид Килиан Мбапе едва ли ще иска да си спомня за първото си Ел Класико. Тежкото поражение с 0:4 от Барселона снощи със сигурност ще остави траен отпечатък за капитана на Франция.

Изключителна вечер за Барселона! Каталунците нокаутираха Реал Мадрид с оръжията на “белите”

На фона на всеобщите критики към играчите на Реал Мадрид, днес испанските и останалите водещи спортни медии се занимават със статистиката на Мбапе. Килиан имаше два отменени гола, като направи и множество пропуски, като от удобни положения на няколко пъти стреля в тялото на вратаря на Барселона Иняки Пеня и има три точни удара, нито един от които не се превърна в попадение.

Със сигурност обаче това, което ще остане показателно, е, че цели 8 пъти френската звезда попадаше в засада (от общо 12 засади в мача за целия отбор на Реал Мадрид). Това е антирекорд за французина.

Изключителна вечер за Барселона! Каталунците нокаутираха Реал Мадрид с оръжията на “белите”

Показателно е също, че Мбапе едва едно успешно единоборство от 5, 9 пъти е загубил топката, няма нито едно успешно центриране от два опита, има само един дрибъл от 4 опита. Освен това капитанът на Франция е направил едва 13 успешни паса.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти