Елверсберг с Лукас Петков удари Хамбургер в зрелищен мач

Елверсберг с българина Лукас Петков в състава постигна престижна победа с 4:2 над Хамбургер ШФ в атрактивен мач от 10-ия кръг на Втора Бундеслига. Родният футболист игра 80 минути в срещата и се отличи с доста добри изяви.

Хамбургер поведе с попадение на Дейви Зелке в 6-ата минута, но Елверсберг заигра много силно и с два гола на косовския нападател Фисник Аслани (40’, 53’) и още едно попадение на Лука Шнелбахер (63’) осъществи пълен обрат. Зелке вкара второ попадение за гостите (83’) и върна надеждите им, но Робин Фелхауер (90+6’) в последните секунди на двубоя реши окончателно интригата.

Така Елверсберг продължава с доброто си представяне и има три победи и равенство в последните си 4 мача, като е с 16 точки и е на 6-о място в класирането. За Хамбургер пък това бе първо поражение в последните шест мача, като тимът е на 4-а позиция с две точки повече от днешния си съперник

Самият Лукас Петков, който през това лято премина в Елверсберг от Гройтер Фюрт , има 8 мача за новия си отбор от началото на сезона, като в последните шест неизменно е титуляр. През следващата седмица българинът и съотборниците му ще имат още по-престижна среща, като ще гостуват на носителя на златен дубъл от миналия сезон Байер (Леверкузен) във втория кръг от Купата на Германия.

Петков е с 5 мача за националния отбор на България, като за последно бе повикан за “лъвовете” в приятелския мач срещу Азербайджан в края на март, завършил 1:1.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти