Артета не отговори категорично дали Сака и Калафиори ще са готови за дербито с Ливърпул

Звездата на Арсенал Букайо Сака вече е подновил тренировки, но все още остава под въпрос за голямото дерби на върха в Премиър лийг срещу Ливърпул в неделя. Няма яснота и за Рикардо Калафиори и Юриен Тимбер, които също имаха травми, но мениджърът на отбора Микел Артета не изключи възможността да бъдат на разположение. Мартин Йодегор, Такехиро Томиясу и Киърън Тиърни продължават да лекуват контузии.

“Трябва да се опитаме да направим всичко възможно, за да може някак те да бъдат на разположение, но е много, много несигурно. Калафиори има нужда от още тестове. Вчера му бяха направени такива, днес ще има още. Последният път си мислехме, че е много зле, но можеше да играе два дни по-късно. Сака тренира леко. Друг е въпросът докъде ще е стигнал в неделя. Все пак има още един ден, което е добре. Тимбер направи първа тренировка, след като бе аут за известно време. Очаквахме да е малко по-назад, но и тук трябва да изчакаме и да видим".

Запитан как ще замести Уилям Салиба, който ще пропусне двубоя заради наказание, Артета отговори:

“Имаме различни опции с футболисти, които са играли там и преди. Истина е, че партньорството между него и Габриел е много стабилно. Той игра всяка една минута, а сега не е на разположение. Трябва да намерим решение. Очевидно не искахме да бъдем в тази ситуация, но наистина сме щастливи да имаме играчите, които имаме, да имаме състава, който имаме, да имаме отношението, което имаме. Когато трябва да реагираме в такава трудна ситуация, ние не се самосъжаляваме, а се изправяме лице в лице с нея.

Артета се изказа и с нужното уважение към силата на Ливърпул и това, което Арне Слот добави към този отбор.

“Искаме да играем - с доминация, вяра и отдаденост, които са необходими за голям мач като точи. Това е голяма възможност. Обичаме този тим мачове на “Емиратс”.

Началото на Арне Слот бе много добро. Ливърпул е в много добра форма и може да се види отпечатъка, който Слот даде на този отбор, който вече бе много силен. Това е тим, който от девет години се конкурира на най-високо ниво във всеки турни. Те имат добри индивидуалности, които могат да те наранят, и са силни на статични положения. Наистина са добри във всичко, което правят”, заяви мениджърът на Арсенал по време на днешната си пресконференция.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти