Слот: Може да се очаква, че гостуване на Арсенал ще бъде дори по-трудно от домакинство на Челси, а то не беше никак лесно

Мениджърът на Ливърпул Арне Слот призна, че подобно на сблъсъка с Челси преди седмица, очаква много труден двубой с Арсенал. Фактът, че мърсисайдци гостуват на “Емиратс”, дори прави предизвикателството още по-голямо, но Ливърпул ще се бори за победата в този мач, който е важен, защото е срещу един от директните конкуренти в битката за челните места. Нидерландецът разкри, че Диого Жота, Конър Брадли и Федерико Киеза няма да бъдат готови за този двубой. Другите отсъстващи са Алисон и Харви Елиът, които са по-дългосрочно контузени.

“Мисля, че всички те се чувстват добре, но няма да са готови за този уикенд. Киеза може да тренира днес, но не и Диого Жота. Ще видим дали Конър Брадли може да се присъедини утре.

Възстановяването на Алисон върви добре, но не сме и очаквали да стане в кратки срокове. Трудно е да се прецени. Ще го направим в края на фазата на рехабилитацията. Не очакваме да е готов за мача с Брайтън за купата (б.ред. този сблъсък е в средата на следващата седмица).

Казах преди седмица, че очаквам много от Челси и те го показаха на “Анфийлд”. Арсенал играе с пободен стил и формация - с крайни защитници, които влизат навътре. В последните два сезона обаче те завършиха пред нас и Челси, така че може да се предположи, че ще е по-трудно срещу тях. Това е гостуване, така че би трябвало да по-трудно от домакинство срещу Челси, а знаем колко трудно беше то.

Всички знаем, че да вземеш точки от конкурентите е важно. Все още не знаем в този ранен етап кои ще са големите претенденти, но Арсенал ще бъде със сигурност един от тях. Ще опитаме да спечелим. Пред миналия сезон имахме три равенства и една загуба срещу първите два отбора. Ако Ливърпул можеше да спечели тези мачове, класирането щеше да бъде различно, но е трудно да победиш Арсенал или Сити като гост. Със сигурност обаче ще се опитаме в неделя.

Не съм си поставял цел за определен брой точки в началото на сезона. Опитваме се да се подготвим добре за всеки мач и не гледам твърде далеч напред, защото от това няма полза.

Има две основни причини да не допускаме много голове. Първо, в повечето мачове доминирахме и контролирахме играта през по-голямата част от времето. Със сигурност помага, когато контролираш топката. На мен обаче много ми харесва, че когато имаме трудни моменти, играчите показват невероятна работоспособност, за да не допуснат гол. Когато това се комбинира с играта на Вирджил ван Дайк и Конате и на двамата вратари, които използваме до момента, стават ясни причините да не допускаме толкова много попадения. Куанса и Гомес също са в добра форма", заяви Слот по време на днешната си пресконференция.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти