В Норвегия вярват, че Йодегор ще е готов за следващите мачове от Лигата на нациите

Капитанът на Арсенал Мартин Йодегор може да се завърне на терена навреме за мачовете на Норвегия от Лигата на нациите през следващия месец, смята норвежкият национален селекционер Стале Солбакен. Отборът на Норвегия излиза срещу Словения в Любляна на 12 ноември преди да приеме Казахстан три дни по-късно, а Солбакен има "оправдани надежди", че халфът ще се възстанови навреме, за да бъде включен в състава.

Йодегор не е играл за клубния си тим Арсенал откакто получи контузия на глезена в началото на септември по време на мача на Норвегия срещу Австрия от Лигата на нациите. Солбакен заяви пред норвежкия вестник Verdens Gang: "Всичко сочи към това, че възстановяването на Йодегор от контузията се движи по план, а след това зависи кога ще са последните стъпки с включването му в отборните тренировки. Зависи как ще реагира на натоварванията, но ние имаме оправдани надежди, че ще бъде готов. Говоря доста редовно с него. Сега нещата се развиват, но не е приятно да си контузен.

Мениджърът на Арсенал Микел Артета преди дни заяви, че се надява Мартин Йодегор да се върне в игра през следващата седмица. Йодегор пропусна домакинската победа над Шахтьор Донецк във вторник и най-вероятно ще пропусне и дербито с Ливърпул в неделя.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти