Рафиня: Най-силният ми мач за Барселона тепърва предстои

Намиращият се в изключителна форма Рафиня се закани да става още по-добър с екипа на Барселона. От началото на сезона той не спира да впечатлява с голове и асистенции, в сряда вечер наниза хеттрик в мрежата на Байерн (Мюнхен) в сблъсък от Шампионската лига.

“Дали това беше най-добрият ми двубой за клуба? Това беше един от най-добрите, но най-добрият тепърва предстои”, заяви бразилецът след срещата, в която той беше и с капитанската лента.

“Това спокойно можеше да бъде финал в турнира. Да печелим по този начин, и то пред нашите фенове, това е нах-хубавото. Нямам думи да опиша как се чувстваме. Смятам, че показаното от нас на терена говори достатъчно. Винаги съм си мечтал да играя в големи дербита като това, а и да имам важна роля в тях. И в най-смелите си мечти не съм си представял, че моят мач №100 за Барса ще е точно такъв”, продължи Рафиня.

Последва въпрос и дали си мечтае за “Златната топка”. “Това е нещо много далечно, в момента съм съсредоточен върху това да помагам на клуба”, отговори бившият футболист на Лийдс.

Само след няколко дни на Барса предстои дерби с Реал Мадрид в Ла Лига. “В Ел Класико винаги шансовете са 50/50. И двата тима влизаме в мач в форма, заради което е трудно да се каже дали има фаворит”, заяви Рафиня.

Флик: Този резултат ще ни вдъхне повече увереност преди “Ел Класико”

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти