Ливърпул удари и РБ Лайпциг и продължава да крачи перфектно през тежката серия от мачове

Ливърпул постигна осма поредна победа във всички турнири и 11-и успех в първите си 12 мача от сезона, след като надигра с 1:0 като гост РБ (Лайпциг) в двубой от третия кръг на Шампионската лига. Единственото попадение отбеляза Дарвин Нунес в 27-ата минута. По този начин мърсисайдци се изравниха на върха във временното класиране с Астън Вила, като това са единствените отбори, които имат пълен актив след първите си три мача от новия формат на турнира. "Червените бикове", които иначе делят първото място в Бундеслигата с Байерн (Мюнхен), отстъпвайки само по голова разлика на баварците, пък загубиха и третия си двубой в ШЛ.

Тежката серия от мачове за Ливърпул продължава с гостуване на Арсенал в края на седмицата.

Гледайте на живо всички мачове и голове в Шампионската лига тук!

Арне Слот направи три промени в сравнение с мача с Челси през уикенда. Дарвин Нунес започна на върха на атаката за сметка на контузения Диого Жота. Алексис Мак Алистър се завърна в халфовата линия, като мястото си отстъпи Къртис Джоунс, който бе играч на мача преди няколко дни. Коста Цимикас започна отляво на отбраната вместо Анди Робъртсън. Доминик Собослай и Ибрахима Конате бяха титуляри срещу бившия си тим.

Марко Розе предприе само една корекция в своя състав с сравнение с победата над Майнц. Бенямин Хенрикс замени Лукас Клостерман като един от триото в центъра на защитата.

Началото бе равностойно, но все пак домакините атакуваха малко по-опасно. Келъхър спаси удари на Шешко и Айдара, а в 19-ата минута стражът на гостите излезе напред, за да изчисти с глава едно дълго подаване. Шешко овладя топката и веднага потърси изстрел от над 30 метра, докато Келъхър се връщаше към вратата си. Топката обаче премина встрани от целта.

В 26-ата минута Нуса, Симонс и Опенда комбинираха добре и от 20-ина метра последният простреля Келъхър. Попадението обаче бе отменено заради засада.

Ливърпул поведе при първата си добра атаката. В 27-ата минута Цимикас центрира отляво към далечната греда, където Мохамед Салах засече и насочи топката към ъгъла, но в последния момент Дарвин Нунес я довкара, давайки преднина на гостите.

Уругваецът можеше да удвои в 33-тата минута, когато се извиси и много добре засече с глава центриране на Гакпо, но Гулачи реагира блестящо и изби над вратата.

Пет минути след това стражът на домакините отново се намеси решаващо, като този път изби удар с глава на Ван Дайк.

Минута по-късно мърсисайдци имаха много основателни претенции за дузпа, след като Нунес изпревари Орбан, чукна си топката напред, след което унгарецът го ритна през краката. Повторенията ясно показаха контакта, но незнайно защо реферът не отсъди нарушение, а ВАР много бързо подмина ситуацията.

В 44-тата минута Собослай изведе много добре Гакпо в наказателното поле, нидерландецът стреля силно, но встрани. След гола доминацията на Ливърпул беше много сериозна, така че домакините можеха да бъдат доволни, че се оттеглят на почивка само с гол пасив.

В 49-ата минута голяма грешка в защитата на домакините можеше да доведе до втори гол за Ливърпул. Нунес се пребори добре и центрира отдясно, двама бранители на Лайпциг не успяха да изчистят топката и тя стигна до Гакпо, който стреля отблизо, но Гулачи спаси с крак.

Малко след това домакините най-после организираха добра атака след пробив на Симонс, но в последния момент Гравенберх се хвърли на шпагат и попречи на Шашко да засече подаването.

В 70-ата минута Мак Алистър и Собослай комбинираха добре, след което аржентинецът стреля от границата на наказателното поле, но топката срещна напречната греда.

Последваха две добри намеси на Келъхър, който първо изби удар на Шешко, а малко след това реагира превъзходно след изстрел на Симонс и рикошет, след който топката придоби неочаквана траектория, но ирландецът бе безупречен.

В 83-тата минута Опенда направи добавка, след като Келъхър изби удар на Хенрикс отдясно. Нападателят обаче отново бе в положение на засада, така че за втори път тази вечер негово попадение бе отменено по тази причина.

Минута преди края за пореден път Гулачи спаси домакините, избивайки удар на Гакпо, който насочи топката към горния ъгъл.

В добавеното време домакините имаха една чудесна последна възможност, но Опенда пропусна възможността да стреля, след като получи от Баумгартнер и бе в чиста позиция. Дори и да го беше направил, тук обаче също вероятно щеше да бъде отсъдена засада.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти