Ювентус преподписа с героя от мача срещу Щутгарт

От Ювентус официално обявиха, че са преподписали със своя втори вратар Матия Перин до лятото на 2027 година. Новината идва само ден след страхотното представяне на стража срещу Щутгарт в Шампионската лига. Макар и неговият тим да загуби с 0:1, 31-годишният играч предотврати по-сериозно поражение със своите девет спасени удара, един от които беше от дузпа.

Досегашният договор на Перин щеше да изтече в края на този сезон, като с удължаването на споразумението той ще прибира годишна заплата от 1,4 млн. евро. Бившият италиански национал пристигна в Ювентус с трансфер от Дженоа през лятото на 2018-а за сумата от около 16 млн. евро. През януари 2020-а той беше преотстъпен обратно на “грифоните” за година и половина, а в периода си като част от “Старата госпожа” е изиграл 51 мача за тима, в които има 43 допуснати гола и 24 сухи мрежи.

Въпреки че през целия си престой при “бианконерите” той е със статут на резерва, Перин не се притеснява от това. “Не се чувствам като втори вратар, а като ковратар. Треньорът и клубът ме карат да се чувствам по този начин. От нас зависи да докажем с нашия труд, че всички ние сме възможни титуляри. От друга страна, ако играеш много мачове, редно е всички да са на разположение през цялото време. Ние, вратарите, взаимно се подтикваме да се подобряваме всеки ден. Аз лично се чувствам страхотно, като се опитвам да влагам малко опит и страст във всичко, което правя”, коментира стражът на пресконференцията си преди мача с Щутгарт.

Още от Футбол свят

Виж всички