Радукану отказа участие в Хонконг

Шампионката от Откритото първенство на САЩ по тенис през 2021 година Ема Радукану (Великобритания) отказа участие в турнира от сериите WТА 250 в Хонконг през следващата седмица, съобщи "Ройтерс".

Бившата номер 10 в световната ранглиста Радукану обясни, че все още не е напълно възстановена от контузия на ходилото, заради която пропусна други четири състезания от Азиатския тур в Пекин, Ухан, Нинбо и Гуанчжоу през последния месец.

"Съжалявам да го съобщя, но няма да мога да участвам в Хонконг през следващата седмица. Кракът ми се възстановява добре, но се нуждая от още малко време, за да бъда напълно готова за игра. Надявам се да се завърна и да се включа в този турнир в бъдеще", написа британката в социалната мрежа "Х".

За последно тя игра в Сеул на 21 септември, когато получи травмата и беше принудена да се откаже по време на четвъртфиналния си мач срещу Даря Касаткина (Русия).
     
21-годишната Ръдукану е преследвана от физически проблеми след големия си триумф на "Флашинг Медоус" в Ню Йорк преди три години. Тя пропусна голяма част от предишния сезон заради операции на глезена и китката.

Британката, която в момента е 55-а в света, се надява да бъде на линия за финалите на надпреварата за "Били Джийн Къп", неофициално световно отборно първенство за жени, в което Великобритания ще срещне Германия в първия кръг на 15 ноември в испанския град Малага.

Още от Тенис

Виж всички