Фурмо потвърди, че ще кара в Rally1 догодина, но не каза къде

Настоящият пилот на М-Спорт Адриен Фурмо потвърди пред официалния сайт на Световния рали шампионат (WRC), че и догодина ще кара автомобил от водещата Rally1 категория. Французинът обаче отказа да разкрие чии цветове ще носи.

За бъдещето на Фурмо започна да се говори още през лятото, когато се появи информация, че той е желан от Хюндай. А след рали „Чили“ дори се появи информация, че той вече е подписал с корейския производител и ще кара с пълна програма заедно с Тиери Нювил и Ойт Танак догодина.

Фурмо вече е подписал с Хюндай?

След финала на рали „Централна Европа“ миналия уикенд Фурмо коментира своето бъдеще и единствено каза, че и догодина ще бъде в Rally1 кола.

„Със сигурност има разсейване, но като пилот ти трябваше да живееш с тези неща. Догодина ще бъде в Rally1 автомобил“, заяви Фурмо.

В М-Спорт още не знаят кои ще са техните пилоти в WRC догодина

За него сезон 2024 е най-успешният в кариерата му. През тази година той спечели първия си подиум с третото си място в рали „Швеция“, а след това добави още три призови класирания в Кения, Полша и Финландия, където също финишира трети.

Рали „Централна Европа“ обаче не се разви по план за французина, който още от петък се оплакваше от поведението на своята Puma Rally1. В събота сутринта повреда в диференциала на предната ос доведе до негово излитане от пътя, а след това той прекрати и участието си за деня. В неделното класиране Фурмо завърши трети и взе една точка и от пауърстейджа.

„Сега, след като колата заработи, аз съм щастлив. Поне знаем, че сме близо, сутринта бяхме много бързи. Завършихме трети в неделя, в пауърстейджа бяхме с меките гуми, но трябваше да сме с твърдите. Сутринта поехме риск. Определено се радвам, че показахме скоростта си на асфалт и днес, и в Хърватия. Ако диференциалите работят, аз съм сигурен, че ние ще имаме скорост и в Япония“, заяви Фурмо след финала в неделя.

Снимки: Red Bull Content Pool

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти