Акоста е с разтежение в рамото, завръщането му в Тайланд не е сигурно

Педро Акоста има разтежение в лявото си рамо, което поставя под съмнение неговото участие в предстоящата този уикенд Гран При на Тайланд в MotoGP. Младият испанец пропусна състезанието на „Филип Айлънд“ в неделя, след като чувстваше дискомфорт в рамото си след падането в спринта на австралийското трасе в събота.

Първоначалните и вторичните прегледи не показаха фрактура, но въпреки това Акоста не получи разрешение да стартира. А от екипа на Tech3 ГасГас разкриха, че той има разтежение в рамото си, което е било остановено след визита в болницата в Мелбърн.

„След като му беше забранено да участва в Гран При на Австралия Педро посети болницата в Мелбърн за преглед на лявото рамо. Там беше потвърдено отново, че няма фрактура, което е позитивно.„Ударът по рамото в земята при падането му в спринта беше толкова силен, че Педро изпитва болка заради разтегнати сухожилия. Той ще се възползва от няколкото дни за почивка преди Гран При на Тайланд и ще бъде прегледан отново в Бурирам“, се казва в изявлението на Tech3 ГасГас.

В случай, че Акоста не получи разрешение да кара в Тайланд, отборът на Tech3 ГасГас няма да трябва да търси заместник на испанеца за уикенда на „Бурирам“. Такъв обаче ще трябва да бъде намерен за Гран При на Малайзия следващата седмица, ако Акоста не може да кара и на „Сепанг“.

Снимки: Red Bull Content Pool

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти