Френска доминация в Базел

Французите Юго Юмбер, Артур Фис и Джовани Мпечи Перикар постигнаха победи на старта на турнира по тенис в зала в Базел с награден фонд от 2,4 милиона евро.

Поставеният под номер 5 в схемата Юмбер срещна много големи трудности срещу представителя на домакините от Швейцария Жером Ким, но все пак успя да го отстрани след 6:4, 6:7(5), 7:5. Въпреки че направи 13 аса, записа 43 печеливши удара и не допусна нито един пробив, Юмбер се нуждаеше от много късмет, за да отстрани 140-ия в световна ранглиста Ким.

В следващия кръг Юмбер ще играе с "щастливия губещ" от квалификациите Давид Гофен. В първия кръг на основната схема белгиецът победи Матео Арналди от Италия с 6:7(5), 6:3, 6:2.

Номер 7 в схемата Фис отстрани на старта германеца Даниел Алтмайер след 7:6(5), 6:3. Критични моменти за французина имаше и в двата сета. В първия той трябваше да спасява два сетбола на свой сервис при 5:4 гейма в полза на Алтмайер, а във втория трябваше да прави обрат след изоставане от 1:3 гейма. Във втория кръг Фис ще очаква един измежду испанеца Педро Мартинес и чеха Иржи Лехечка.

Мпечи Перикар направи 21 аса при победата си със 7:6(4), 6:3 над австралиеца Джеймс Дъкуорт. Следващият противник на французина ще бъде победителя от срещата между шампиона за последните две години Феликс Оже-Алиасим от Канада и аржентинеца Себастиан Баес.

Още от Тенис

Виж всички