Хорхе Мартин: Знаех, че Марк ще ме атакува, той няма какво да губи

Хорхе Мартин заяви след финала на Гран При на Австралия, че е знаел, че Марк Маркес ще го атакува в битката за победата на „Филип Айлънд“, тъй като според Мартинатора пилотът на Грезини Дукати „няма какво да губи“.

Маркес излъга Мартин и спечели в Австралия, Баная остана трети на "Филип Айлънд"

Все пак Мартин каза, че е доволен от второто си място днес, защото печели повече точки от своя съперник за титлата Франческо Баная, който остана трети в Австралия. Така преди финалните три кръга Мартин води с 20 пункта пред действащия двукратен шампион, а следващият старта е в Тайланд идната седмица, където преди година Мартин спечели една феноменална победа.

„Със сигурност състезанието беше трудно. Имах добро темпо, но усещането не беше същото като вчера, вятърът беше много силен и аз започнах да губя предницата. Не можах да се откъсна и щом Пеко ме изпревари аз си казах, че трябва да сменя енергията си и да започна да натискам малко повече. Това и направих и започнах да въртя обиколки за 1:27, 1:28, а след това и за 1:29, но знаех, че Марк е до мен.„Знаех, че той ще ме атакува в четвъртия завой, той няма какво да губи. Пробвах се да го изпреваря отново, но знаех, че рискът е твърде голям. Спечелих повече точки от Пеко, а сега отиваме в Тайланд на писта, която аз също харесвам“, коментира Мартин.

Снимки: Red Bull Content Pool

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти