Баная: Марк и Хорхе свършиха по-добра работа от мен

Франческо Баная не беше много сговорлив след финала на Гран При на Австралия, в която световният шампион финишира трети, на повече от 10 секунди зад победителя Марк Маркес.

Маркес излъга Мартин и спечели в Австралия, Баная остана трети на "Филип Айлънд"

Италианецът се пробва да кара с темпото на Маркес и Хорхе Мартин, но бързо-бързо се видя, че за него то е непосилно и именно това накара Баная да заложи на сигурното и да кара за точките в генералното класиране. В него той изостава с 20 пункта от Мартин, който завърши втори днес, преди финалните три кръга за сезона, които ще се проведат в Тайланд, Малайзия и Валенсия.

Пълно класиране при пилотите в MotoGP след Гран При на Австралия

След финала на днешното състезание Баная призна, че третото място е максимумът, на който той е можел да се надява от надпреварата в Австралия. Италианецът обаче заяви, че има по-големи очаквания за следващите две надпревари в Тайланд и Малайзия.

„Днес беше невъзможно да постигна нещо повече от това, така всичко е добре. Сега ни предстоят две състезания, за които имам по-големи очаквания. Днес успяхме да се подобрим малко и се опитах да остана с Хорхе и Марк, но след това започнах да изпитвам затруднения във влизането в завоите. Те свършиха по-добра работа от мен“, беше краткият коментар на Баная.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти