Тиаго Мота: Важна и заслужена победа

Треньорът на Ювентус Тиаго Мота остана доволен от успеха с 1:0 над Лацио. Той похвали играчите си за търпението, което са показали в мача и зяави, че според него това е важна и напълно заслужена победа с оглед показаното на терена.

"Харесаха ми много неща в мача, особено търпението, което показахме през второто полувреме. Дори и с 10 човека срещу Лацио не ни бе лесно, защото те са отбор, който се защитава добре. Заради ентусиазма на публиката имаше моменти, в които влизахме в наказателното поле и прибързвахме с ударите към вратата. През втората част се справихме по-добре. Голът падна в правилния момент, тъй като Лацио бе притиснат и под постоянно напрежение. Това е важна и напълно заслужена победа. Никога не е лесно да отбележиш срещу Лацио", смята Мота.

Изненадващо в този мач с капитанската лента излезе Андреа Камбиазо, който изглежда се превръща във все по-важна фигура в състава на "старата госпожа".

"Андреа се превръща във важен играч не само за Ювентус, но и за Италия. Той може да играе в средата на терена, като халф-бек, като защитник и дори като нападател. Той трябва да се фокусира върху запазването на баланса във физическо и ментално отношение, защото му се натрупаха доста мачове. Има елементи, над които трябва да работи, като например работата му в защита, когато играе като бек, но той иска да се учи", допълни наставникът.

Още от Футбол свят

Виж всички