Акоста пропуска Гран При на Австралия, Бедзеки ще участва, но е наказан

Педро Акоста няма да стартира в надпреварата за Гран При на Австралия заради болките в лявото рамо, които той изпитва след падането си в съботния спринт на „Филип Айлънд“.

Още след него испанецът посети медицинския център и не бяха остановени никакви контузии. Все пак беше решено, че той ще трябва да мина вторичен преглед в неделната сутрин и след него е било решено, че той няма да стартира. Надеждите на Tech3 ГасГас са Акоста да се върне на пистата по време на Гран При на Тайланд следващата седмица.

Другите двама пилоти, които бяха под въпрос за участие днес, Лоренцо Савадори и Марко Бедзеки, са получи разрешение да стартират в надпреварата. Бедзеки ще трябва да изтърпи и едно наказание с нея, след като комисарите прецениха, че той носи вина за катастрофата с Маверик Винялес в спринта. Поради тази причина той ще трябва да мине веднъж през дългата обиколка. Освен него това ще трябва да стори и Алекс Маркес, който е наказан със същата санкция заради инцидента с Жоан Мир на старта на Гран При на Япония преди две седмици.

Състезанието за Гран При на Австралия, 17-ти кръг за сезон 2024 в MotoGP, стартира в 6:00 часа сутринта българско време и ще може да бъде следено на живо на Sportal.bg.

Снимки: Red Bull Content Pool

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти