Генчев мотивирал играчите с думи на Гунди, каза в какво още трябва да се подобри Левски

Старши треньорът на Левски Станислав Генчев остана доволен след победата в дербито срещу ЦСКА - София. "Сините" стигнаха до трите точки в заключителните минути на срещата с гол на Кристиан Макун.

Наставникът разкри, че е пуснал част от филма за Гунди, за да мотивира своите играчи. Той благодари на привържениците за страхотната подкрепа, но сподели и една притеснителна новина, свързана със състоянието на Келиан ван дер Каап, който по всяка вероятност ще трябва да се подложи на операция.

Левски взе дербито след 25 месеца пред 27 000, "червените" със загуба №7

"Искам да поздравя нашите фенове, които изпълниха стадиона и ни подкрепяха през целия мач. Не започнахме добре мача, имаше повече напрежение от нужното. Първото полувреме беше равностойно, но второто полувреме имаше един отбор на терена и това беше нашият. Ние желаехме много по-силно победата. Момчетата дадоха всичко от себе си. Пуснах им част от филма на Гунди, когато той казва “Аз тези хора няма да ги предам”. Исках да покажат характер и да преследват победата. Можеше и да загубим, можеше и да завършим наравно. За мен беше важно всеки да даде максимума от възможностите си.

Ние сме отбор, който не е направил два негативни резултата един след друг. Бях сигурен, че днес момчетата ще реагират и ще направят всичко възможно да спечелим. За мен най-важното е отборът да се развива, да играе така, както тренираме, да се спазва дисциплина и да има желание за победа. Нямаше да е приятно, ако загубим, но днес заслужавахме повече победата.

Има още какво да се желае - най-вече спокойствието, когато топката е в нас. Днес имахме достатъчно ситуации, които трябваше да завършим много по-добре и да реализираме много по-рано гол. За 1:0 също дават три точки.


Ван дер Каап имаше проблем още през миналата седмица. Вчера напусна тренировката още в 10-15 минута. Има проблем с коляното и мисля, че ще се наложи операция. Поздравявам Кристиан Макун, който вчера направи първа тренировка. Игра на обезболяващи инжекции и направи всичко възможно, за да може нашият отбор да излезе победител.

Изключително запомнящ се момент за мен. Всеки един треньор би желал да участва в подобно дерби - пълен стадион, прекрасна атмосфера. Аз не искам да говоря повече за ЦСКА, за мен е важно да продължаваме по същия начин и да скъсим дистанцията до Лудогорец", каза Генчев.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти