Опрян до стената Ман Юнайтед осъществи пълен обрат след почивката срещу Брентфорд

Манчестър Юнайтед стигна до успех с 2:1 над Брентфорд в мач от осмия кръг на Премиър лийг. “Червените дяволи” осъществиха пълен обрат с попадения на Алехандро Гарначо (47’) и Расмус Хойлунд (62’), след като Итън Пинок (45’) откри дълбоко в добавеното време. Футболистите на Ерик тен Хаг изиграха поредното си колебливо първо полувреме и в крайна сметка да се оттегли на почивка с гол пасив не без помощта и на лекарския щаб и сякаш цялостно не достатъчно адекватното поведение на щаба на домакините. Домакините излязоха пределно мобилизирани и не само успяха да осъществят пълен обрат след почивката, но и в крайна сметка да покажат доста по-добро лице през второто полувреме. Това бе първа победа в първенството за Манчестър Юнайтед от 14-и септември, когато бе победен Саутхамптън.

Още в първите три минути двата отбора си размениха по една по-интересна ситуация. Първо домакините центрираха опасно отляво чрез Бруно Фернандеш, но Марк Флекен успя да пресече близкото до голлинията подаване. Малко след това балонно центриране от другата страна на терена бе пропуснато от защитниците в червено, но Кевин Шаде също не се ориентира правилно и не успя да засече топката. Постепенно “пчеличките” поеха инициативата в свои ръце и започнаха да владеят топката е по-големи периоди от срещата, като на няколко пъти тя бе вкарвана в наказателното поле, но отбраната се справяше.

Едва около 20-ата минута “червените дяволи” успяха да дадат своеобразен отговор. Те достигнаха до няколко последователни корнера пред Флекен, като нидерландецът спомогна за повишаване на напрежението, като се намеси доста несигурно в една от ситуациите. В 25-ата минута отново разбъркване в пеналта на “пчеличките” даде възможност на Гарначо да предизвика спасяване на нидерландския страж. След половин час игра добро разиграване между Брайън Мбемо и Кристиан Ньоргор даде възможност на последния да стреля много опасно, но Андре Онана се намеси добре и спаси.

В 34-ата минута футболистите на Ерик тен Хаг пропуснаха много добра ситуация чрез Кристиан Ериксен, който успя да достигне една топка в наказателното поле и макар че бе напълно сам, той я прати над вратата. В следващите минути на няколко пъти Алехандро Гарначо и Расмус Хойлунд успяха да си взаимодействат добре около границата на наказателното поле, но завършващите удари така и не успяха да създадат по-сериозна опасност за вратаря на Брентфорд.

В крайна сметка “пчеличките” успяха да открият резултата дълбоко в добавеното време, когато Итън Пинок се възползва от центриране на Микел Дамсгор и прати топката в мрежата за 0:1. За този гол обаче сериозна вина може да понесе и медицинския щаб на Манчестър Юнайтед, който на три пъти по време на първата част не успяваше да спре кървенето от главата на Матайс де Лихт, която бе разбита след сблъсък с Кевин Шаде в началото на двубоя. Именно при попадението нидерландският бранител отново бе край страничната линия, а в този момент центрирането бе насочено именно в неговата зона, за да забие Пинок отблизо.

Играчите на Манчестър Юнайтед излязоха доста надъхани след почивката и успяха да стигнат до много бързо изравняване в самото начало на втората част чрез Алехандро Гарначо. То дойде след хубаво центриране на Рашфорд от вътрешността на терена, което бе засечено с отсечен удар от аржентинеца, който реализира за 1:1.

Именно крилото отправи нов много опасен изстрел в 50-ата минута, когато Флекен трябваше да се намесва решително. Малко след това и Каземиро пробва рефлекса на нидерландеца. “Червените дяволи” продължиха да бъдат активни пред наказателното поле, като Бруно Фернандеш също получи добра възможност да стреля. В тези минути основно влияние върху играта на тима имаше Алехандро Гарначо, който бе основна заплаха за вратата на Брентфорд. Добро впечатление правеше и играта на Расмус Хойлунд. Именно датчанинът успя да осъществи пълния обрат за Манчестър Юнайтед в 63-ата минута, когато той бе изведен очи в очи с Флекен след брилянтна асистенция на Фернандеш и елегантно реализира за 2:1.

В 68-ата минута Диого Далот се озова очи в очи със стража на “пчеличките” и въпреки че бе с бранител зад себе си все пак успя да отправи удар, който обаче бе спасен. “Червените дяволи” продължиха да държат нещата в свои ръце и да демонстрират много по-голяма настойчивост в единоборствата, което им даваше възможност да печелят голяма част от тях. В 80-ата минута Каземиро показа отлична ориентация и подаде към появилия се от скамейката Джошуа Зиркзее, който бе в много добра позиция, но бившият нападател на Болоня не успя да овладее. Минутка по-късно отново Гарначо получи възможност да стреля от изгодна ситуация, но отново го направи в ръцете на Флекен.

В 86-ата минута поредният физически проблем с играч на домакините доведе до смяната на Каземиро с Мануел Угарте. В последните минути футболистите на Томас Франк опитаха да осъществят някакъв натиск, но без да се стигне до някакви сериозни ситуации пред Онана. Манчестър Юнайтед ще се изправи срещу Фенербахче в четвъртък в Лига Европа, а “пчеличките” ще срещнат Ипсуич след седмица.

Още от Футбол свят

Виж всички