Лапорта: Искат да ни смачкат, но Барселона се бори срещу всички и всеки

За пореден път президентът на Барселона Жоан Лапорта обяви, че клубът му има много зложелатели.

“Опитват се да ни смачкат, защото са гневни, че можем да спечелим. Борим се срещу всичко и всеки. Трябва да продължим напред с високо вдигнати глави и да останем по-единни отпреди”, заяви Лапорта на откриването на Генералната асамблея на клуба.

“Борим се срещу всички, които ни нападат по случая “Негреира”. Ние обаче печелим делата, а те само разтягат локуми. Не споделям техните апокалиптични прогнози за Барселона. Те не говорят истината, а само гледат да ни отслабят, заради което е нужно да сме силни”, продължи президентът.

На фона на това “блаугранас” се радват на силен старт на сезона при новия треньор Ханзи Флик. Барса е лидер в Ла Лига с 3 точки аванс пред Реал преди двубоите на двата тима този кръг, а след седмица е Ел Класико.

“Преценихме, че тимът се нуждае от нов тласък. Считаме, че с тези футболисти и Флик за наставник успехите ще дойдат. Много сме доволни от треньора - както като човек, така и от професионалните му качества. Деко (спортният директор - б.р.) успя да намали общата сума за заплати, имаше възможност да подобри и подмлади спортно-техническия щаб”, каза още Лапорта.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти