Милан ще насочва натрупания гняв в опит за победа срещу корав съперник

Милан приема Удинезе от 19 часа днес в интригуващ мач от 8-ия кръг на Серия "А", който е с особена важност за "росонерите" заради незадоволителния и направо вбесяващ за феновете развой на последните два двубоя преди международната пауза.

Милан загуби от Байер (Леверкузен) с 0:1 в Шампионска лига, макар през второто полувреме да имаше шансове поне за равенство, а после отстъпи с 1:2 на Фиорентина в среща с три пропуснати дузпи. Именно заради двата пропуска от бялата точка на Тео Ернандес и Тами Ейбрахам се заформи нов скандал между играчите и треньора Пауло Фонсека, защото той е бил определил Кристиан Пулишич за изпълнител на дузпите.

Битката с Удинезе идва в един рядко срещан момент, в който "росонерите" имат по-малко точки от съперника - 11 срещу 13 и съответно изостават в класирането спрямо фриуланите.

"Зебрите" започнаха много силно шампионата, но загубите с 0:3 от Рома и с 2:3 от Интер потушиха порива им, макар да остават изключително корав и неудобен противник за Милан. На 4 ноември миналата година в предишния сблъсък на "Сан Сиро" Удинезе победи с 0:1, а всъщност "росонерите" имат само две победи от последните седем мач с "черно-белите".

Добрите новини за Милан са свързани с тренирането на пълни обороти на Рубен Лофтъс-Чийк, както и възстановяването на Самуел Чукуезе от лека травма, получена с националния отбор на Нигерия. От състава липсват дългосрочно контузените Исмаел Беннасер, Марко Спортиело и Алесандро Флоренци. Тео Ернандес е наказан за два мача заради червения картон срещу Фиорентина, като вероятно ще бъде заменен от Филипо Терачано. Не е ясно дали Фикайо Томори ще играе след слабия мач във Флоренция, както и дали Ейбрахам няма да седне на пейката заради своеволието при втората пропусната дузпа. Не е изключено Рафаел Леао също да не бъде сред титулярите за сметка на Ноа Окафор.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти