Мартин: Атаката на Маркес в края малко ме уплаши

Победителят в спринта за Гран При на Австралия в MotoGP Хорхе Мартин призна, че е бил „малко уплашен” от напрежението, под което го постави Марк Маркес в края на състезанието днес.

Маркес изостана в началото на 8-ото място след грешка на първия завой, Мартин натрупа аванс от над 3 секунди в 8-ата обиколка, когато звездата на Грезини се върна на второто място. До финала Марк сви аванса на лидера на 1,5 секунди.

Мартин отвя конкуренцията в спринта, Баная дори не влезе в тройката

„Много съм щастлив – заяви след финала Мартин, който вече има 16 точки аванс пред световния шампион Франческо Баная. – Марк вървеше наравно с мен като темпо, но нямаше късмет в началото на състезанието. Мисля, че утре състезанието ще е трудно, но днес се получи добре. В началото ми беше трудно да се откъсна пред Марко Бедзеки, а когато авансът ми стигна 3,5 секунди си казах, че мога да върна газта. Но когато Маркес излезе втори, пак трябваше да натискам, но малко се уплаших, защото три обиколки преди финала имах 3 секунди аванс, а Марк натискаше сериозно. За мен най-важното беше да стигна до финала без грешки.”

Накагами отнесе наказание за игнориране на маршалите в Австралия

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти