Хамилтън: Бях в обиколка за полпозишъна, но...

Люис Хамилтън смята, че е бил в обиколка, която е щяла да му донесе полпозишъна за спринта на „Пистата на Америките“, но заради завъртането на Франко Колапинто и показания жълт флаг на завой №12 той е трябвало да върне темпото.

Хамилтън, Колапинто и Джордж Ръсел бяха тримата пилоти, които излязоха на пистата още в началото на третата фаза на спринтовата квалификация в Остин. Аржентинският пилот на Уилямс раздели двамата съотборници в Мерцедес, като Хамилтън се движеше зад него.

Именно това се оказа фатално за шансовете на британеца да се пребори за по-предна стартова позиция, тъй като той трябваше да върне леко газта заради жълтите флагове в завой №12. Заради това леко забавяне Хамилтън ще стартира седми в спринта, докато Ръсел ще потегли втори. По-младият от двамата британци остана на само 0.012 секунди зад Макс Верстапен в спора за полпозишъна, а според Хамилтън неговата обиколка е била достатъчно добра и той е щял да победи пилота на Ред Бул.

Верстапен се върна в челото на Формула 1 и ще стартира първи в спринта в Остин

„Нямах късмет с жълтия флаг. Имах предимство от четири десети. Добрата новина е, че отборът направи стъпка напред с колата. Подобренията определено сработиха и съм благодарен на всички във фабриката за усилената работа, която те свършиха през този период от време. За всички беше много тежко да подготвим тези подобрения и да сме сигурни, че те ще проработят. Така че това не е краят, утре ще имаме още един шанс“, каза Хамилтън.

Ръсел: Колата беше трудна за каране, но я укротихме

Той също така похвали отбора на Мерцедес за промените по настройките, които бяха направени след тренировката. В нея седемкратният шампион имаше едно доста нетипично завъртане с доста висока скорост в началото на серията от бързи завои в първия сектор.

„Беше риск, защото никога не знаем дали промените ще сработят, но се надяваме те да направят това, което ние целим. Щом излязох на пистата усетих, че разликата е като нощ и ден. Така че страхотна работа от всички в гаража“, заяви британецът.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти