Ръсел: Колата беше трудна за каране, но я укротихме

Джордж Ръсел поднесе приятната изненада на спринтовата квалификация на „Пистата на Америките“, след като се класира на втората позиция на стартовата решетка.

Британецът стигна до първата редица с един много силен финален сектор, в който той беше най-бързият пилот. В него дори и победителят в квалификацията Макс Верстапен загуби време от Ръсел, но авансът, който световния шампион беше натрупал преди това, му позволи да стигне до първата позиция.

Верстапен се върна в челото на Формула 1 и ще стартира първи в спринта в Остин

Самият Ръсел призна, че е останал изненадан от представянето си днес предвид трудностите с управлението, които той и съотборникът му Люис Хамилтън имаха в тренировката по-рано. Седемкратният световен шампион обаче нямаше късмет днес, след като беше хванат от жълтите флагове, които бяха изкарани за малко в завой №12 след завъртането на Франко Колапинто.

„Ако трябва да съм честен, аз съм много доволен от този резултат, защото мина време откакто бяхме на първата редица. Сесията беше много сложна, но извадих обиколката в края, последният ми сектор беше наистина много силен. Мисля, че в него направих разликата.„Жалко за Люис, той също беше в много силна обиколка, но беше хванат от жълтия флаг, така че смятам, че и двамата трябваше да сме отпред. Но е хубаво отново да сме в борбата.„Колата определено беше трудна за каране, но определено успяхме да я укротим. Знаехме, че имаме потенциал в колата, защото сутринта не успяхме да извлечем максимума от бързите обиколки, но с тези подобрения колата се усеща страхотно. Разликите са много малко и ние определено успяхме да се изненадаме с това второ място“, каза Ръсел.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти