Пиастри обясни ранното си отпадане от спринтовата квалификация в Остин

Оскар Пиастри определено беше разочарованиета на спринтовата квалификация в Остин, след като австралиецът отпадна още в края на първата фаза. Той ще трябва да стартира спринта на „Пистата на Америките“ от 16-то място, след като загуби най-бързата си обиколка в SQ1 заради излизане от пистата на завой №19.

Верстапен се върна в челото на Формула 1 и ще стартира първи в спринта в Остин

След квалификацията той коментира днешното си представяне и видя положителното във факта, че това е спринтов уикенд и в събота той ще има още един шанс да се бори за челната стартова позиция. Той също така каза, че според него ще му е трудно да стигне до точките в хода на спринта, който ще е с продължителност от едва 19 обиколки.

„По-голямата част от обиколката беше добра. Допуснаха няколко грешки в последния сектор, след което се опитах да мина прекалено бързо през предпоследния завой и видяхме резултата. Жалко е, но хубавото на спринтовите уикенд е, че утре имаме още един шанс.„Усещането в колата е добро. Може би не е толкова добро, колкото беше в последните няколко състезания, но не мисля, че това е защото ние сме слаби, а защото другите са по-силни, но да видим. Сигурен съм, че ще сме в битката. Със сигурност не сме много далеч, но ще ни е малко по-трудно от предходните уикенди.„Определено ще бъде трудно да стигна до точките от тази стартова позиция, но ще се опитам“, каза Пиастри пред F1TV.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти