Ивет Горанова откри кръгла маса в Академията на МВР

Олимпийската шампионка Ивет Горанова откри хръгла маса в Академията на МВР, насочена към насърчаване на гражданското участие сред младите спортисти, съобщиха от "Централен полицейски Таекуон-До клуб".

Събитието предхожда международното състезание по таекуон-до с 350 участници от 10 европейски държави (Словения, Гърция, Румъния,  Белгия, Унгария, Словакия, Латвия, Сърбия, Полша и България).

Надпреварата събира множество световни и европейски шампиони, като събира у нас едни от най-добрите таекундисти от цяла Европа. Сред тях е Ярослав Сузка от Полша - 8-кратен световен  и 27-кратен европейски шампион.

Събитието  е част от проекта Таекуондо за Права,  съ-финансиран по програма Еразъм + с координатор Централен полицейски таекуон-до клуб и е насочен към младите таекуондистите на възраст 12-17 години, като цели изграждане на местни връзки с органите на реда и насърчаване на социалната интеграция.

Състезанието ще се проведе в "Асикс Арена" (бивша Фестивална) на 19 и 20 октомври с официална церемония по откриването от 10:00 часа и атрактивни полицейски демонстрации. Вход свободен.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти