Баная: Нямах съмнение, че ще стигна до Q2

Световният шампион в MotoGP Франческо Баная обясни, че нито за момент не се е съмнявал, че ще стигне до втората част на квалификацията днес, въпреки че прекара по-голямата част от втората тренировка далеч от най-бързите.

Сесията беше изпълнена с инциденти, а Пеко имаше още в началото технически проблем с мотора, смени го, но веднага след това дойде червения флаг. Така първата третина от тренировката беше минала, когато Баная започна да записва бързи времена. След това той влезе в топ 10, но на два пъти по-бързи пилоти го извадиха оттам. Най-накрая заводският пилот на Дукати записа пето време, последваха жълти флагове, а до края на тренировката оставаха три минути.

Марк Маркес: Днес карахме в подходящи за мен условия

“Имах малък проблем с първия мотор, затова трябваше да го сменя - потвърди Баная. - Но след това всичко беше наред: много бързо разбрахме какво трябва да правим с мотоциклета. Видях, че Хорхе падна, точно когато и аз имах проблеми. Тогава си казах: “Ако не стигна до втората част на квалификацията заради дъжда, това ще важи и за него.” Но като цяло сесията мина спокойно за мен.”

Братя Маркес окупираха челото във втората тренировка на "Филип Айлънд"

След това Баная обясни, че бързата му обиколка днес не е била показателна за истинските му сили.

“Нито за момент не съм се съмнявал, че ще стигнем до Q2 - допълни Баная. - С всяко излизане на пистата ставах все по-бърз. Накрая карах с използвани меки гуми, а когато излязох с новите сликове дойдоха жълтите флагове. Доволен съм, че сме в топ 10 и знаем какво трябва да направим утре.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти