Дейзи Ланг: Женският бокс в България се развива и резултатите са налице

Десислава Кирова, по-известна като Дейзи Ланг, е радостна от факта, че женският бокс в България постига резултати.

Столичанката е трикратна световна шампионка по бокс в три различни категории, единствената българка, приета в боксовата "Зала на славата".

"Чувствам се призната в България. Благодаря на президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински, който ме покани в България", сподели тя в интервю за предаването "Денят започва".

Тази вечер предстои церемония по случай 100 години организиран бокс в България, на която Дейзи Ланг ще бъде отличена за заслугите й към спорта.

"100-годишнината на българския бокс е специален момент за мен. Навремето прокарвах пътя на женския бокс в България по време на трудни времена. Трябваше да се доказвам в чужбина, където знаете, че е трудно. Голяма чест за мен е, че НСА ще ме награди за принос към българския бокс. Радвам се, че новото поколение може да се развива в България. Резултатите са налице и женският бокс се развива. Сърцето ми е в бокса и бойните изкуства", добави Десислава Кирова.

Според нея боксът ще остане част от олимпийската програма на Игрите в Лос Анджелис през 2028 г.

"Навремето се борех боксът да стане олимпийска дисциплина. В Олимпийския бокс шансовете да се контузиш са по-малки. Няма да махнат олимпийски бокс от Олимпийските игри в Лос Анджелис. Надявам се да се променят правилата. Станалото в Париж е голямо петно за спорта. Това разочарова страшно много състезателки. Вината не е на състезателите, а на организаторите", допълни софиянката.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти