Отмениха първата тренировка преди Гран При на Австралия заради проливен дъжд

Първата тренировка преди Гран При на Австралия в MotoGP беше отменена заради проливния дъжд, който се изля над пистата „Филип Айлънд“.

Дъждът започна още рано сутринта местно време и се засили малко преди края на първата тренировка в клас Moto2. Това доведе до забавянето на сесията в MotoGP, която в крайна сметка беше отменена след изчакване от близо два часа.

В този период отговорникът по сигурността Лорис Капироси направи множество обиколки на пистата с колата на сигурността, с надеждата условията все пак да се подобрят и сесията да може да започне. Тя дори трябваше да стартира в 4:25 българско време, но буквално минути след като началният час беше обявен дъждът отново се засили.

Това доведе до ново забавяне и в крайна сметка в 4:35 беше решено, че първата тренировка на „Филип Айлънд“ в MotoGP няма да се проведе. Според предварителната програма уикендът за Гран При на Австралия трябва да продължи в 7:00 часа българско време с втората тренировка, която трябва да определи кои ще са десетимата пилоти, които ще продължат директно към втората фаза на квалификацията.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти